Potrawy

Najważniejsza inwestycja w zdrowie

Moja subiektywna teoria o zdrowiu

Zdrowie określa się optymalnym przetwarzaniem produktów "INPUT" ( jedzenie , napoje , używki , lekarstwa , powietrze , dzwięki ...)
na energię potrzebną do dalszej egzystencji oraz wydalanie produktów ubocznych "OUTPUT"( kał , mocz , pot , komórki stare , substancje zapachowe ...)


Dlaczego właśnie taka gastronomia ?

Największe paradoksy wszechczasów: Matka natury przysyła promienia słoneczne aby następowały procesy syntezy wspaniałych pokarmów, a ludzie za wszelką cenę przez długie gotowanie , smażenie itp itd aby naturalnie syntezowane wartości rozłożyć na czynniki pierwsze lub pośrednie . Zeby było smaczniej daje się przyprawy sztucznego smaku i aromatu ( naby identyczne jak naturalne ).
Jaki morał z tego ?
Proponuję szybkie skomponowane gotowanie , gotowanie na parze lub nie gotowanie niektórych produktów ( surówki , sałatki , kiszonki ). Proszę wejść na link : Przepisy gastronomiczne lub receptury napojów wyzdrawiających
Produkty naturalnie wyhodowane są trudne do kupienia . Jeśli państwo mają zapotrzebowanie , proszę wejść na link : Dostawa lub Własna hodowla. Z drugiej strony każda osoba powina żyć i odżywiać się zgodnie ze swoim profilem osobowości , zgodnie ze swoimi zapotrzebowaniami energetycznymi.

galeria ogłoszeń

Paradis Zakopane restauracja apartamenty noclegi

Paradis ul. Zamoyskiego 24,34-500 Zakopane. Teresa Dukarić kgirk@poczta.onet.pl
+48696193958
 
Sajgonkismażone,chrupiące
 
Sałatki świeże z kapusty pekińskiej papryki kukurydzy kiełki sojowezdrowa,świeża
 
Papiery ryżowebardzo dobre są z firmy TAO TAO,które można kupić w supermarketach takich jak Piotr i Paweł,Carrefour,Tesco.Można je też nabyć w sklepach z orientalną żywnością.Polecam kupować duże płaty,opakowanie 300g w którym jest ok.42-48 płatów.
 
świeże kiełki sojowe Stosowane do sałatek , surówek , sajgonek ...
 
Marchewki poszatkowane na "zapałki" chrupiąca,słodka,dodać trochę soli,żeby zmiękła
 
Mięso mielone wieprzowe lub z kurczaka Mielone mięso ok. 500g.Świeżo mielone albo mielone pakowane z firmy "ŻYWIEC"
 
Cebula poszatkowana drobno EXTRA SMACZNE OSTRE
 
Grzyby "mun" (Ucho brzoza) parzone we wrzątku pokrojone drobno Bardzo dobre z firmy TAO TAO.Wystarczy wziąć garść tych grzybów i zalać wrzątkiem i odstawić na ok. 10min.Wyciągnąć z wody,wyciąć z nich zgrubienia i poszatkować drobno
 
Makaron sojowy przemoczone w wodzie gorącej i pokrojone Polecam z firmy TAO TAO,wystarczy 1 paczka makaronu na ok.30 sajgonek.
 
Prawdziwe kurze jajka świeże EXTRA SMACZNE OSTRE

Wyślij swój kontakt i zainteresowania:

Imię:Nazwisko:
Telefon:Adres e-mail:
Imieniny
Urodziny
Rocznica
SURÓWKI
SAJGONKI
KIEŁKI SOJOWE
KISZONKI
SOS SŁODKO-PIKANTNY




Wybierz meble do swojego pokoju lub przejść do innej branży aby trafić na swoje zainteresowanie.

Video nem from youtube With iframe

SAJGONKI SKŁAD i SPOSÓB KONSUMPCJI

Mięso wieprzowe,wołowe,drobiowe mielone wymieszane z tartą cebulą,marchewką,grzyby mun,makaron sojowy,kiełki sojowe,jajka owinięte w placku ryżowym i smażone na oleju.Serwuje się z SOS SŁODKO - KWAŚNY PIKANTNY©i sałatkami.


sajgonkicvc4you - Strona domowa

Modele mebli , domu i ogrodu.

 

MONITORING JAKOŚCI : PRZETESTUJ STRONĘ




UDOSTĘPNIJ




Ewentualnie można umieścić niniejszy link na swojej stronie